Sunday, December 27, 2009

22 dec: Grattis Emma och Lisa!

I slutet av året gör man bokslut. Ett av de viktigaste inslagen på den sista arbetsdagen är att ge en bra julklapp till Emma och Lisa. Se här:

2009-12-22

”INDENOVAS 40-ÅRS-STIPENDIUM”

INFORMATION OM STIPENDIUM FÖR ATT STUDERA SYNREHABILITERING INTERNATIONELLT

Indenova i Karlstad AB driver en verksamhet som är inriktad mot rehabilitering, reklam, utbildning och föreläsningar inom främst vård och Synrehabilitering. Samtidigt driver Indenova förlagsverksamhet för egenproducerade böcker. Den bok som är mest spridd är ”Den lilla boken om Synen” som sålt 14 500 ex sedan 2007. ”Se dåligt Må bra” skrevs 2003 och har under året kommit ut på ungerska och tyska, vilket innebär att den översatts till 9 språk. Under våren 2009 utannonserades ett eller två stipendier för att 40 år efter det att Indenovas grundare Krister Inde rest runt i USA i hans fotspår föra hem nya tankar som rör synskadade från andra länder.

En jury som består av synpedagog Lena Söderberg, ordförande Föreningen för Synrehabilitering, docent, leg optiker Jörgen Gustafsson, Linnéuniversitetet i Kalmar, Krister och Marianne Inde, delägare i Indenova har nu utsett följande personer med bifogade motiveringar att under 2010 genomföra studieresor i USA respektive Australien till en kostnad av 20 000 kronor vardera.

Stipendiater

Synpedagog och sjukgymnast Lisa Marklund, 31 år, Syncentralen i Östersund

Lisa har för avsikt att studera barns synhabilitering främst i Texas, USA, där hon ska besöka tre starka kvinnor: Nathalie S. Barraga, Anne L. Corn och Cynthia Bachofer samt studera inkludering i förskolor och skolor. Resan beräknas genomföras i mars-april 2010.
Telefon till Lisa Marklund är 0706 - 96 80 29

Byggnadsingenjör och doktorand Emma Newman, 31 år, Lunds universitet

Emmas forskningsämne är ”synskadeproblematik i byggd utemiljö”. Hennes bok ”Kulör och Kontrast” är den första praktiska redovisningen av hur man med hjälp av färg och kontrast kan göra livet lättare. Hon är en akademisk uppföljning av det Lars Henricson gjorde inom området på 1970-talet. Hon kommer att studera detta område genom att besöka La Troub University i Melbourne och Kerry Fitzmaurice, Plaxy McCulloch och Murray Mountain. Resan planeras efter Emmas licexamen under våren 2010.
Telefon till Lisa är 0739-84 4151

Mer information om bakgrunden och målet med de här stipendierna får du av Krister Inde på telefon 070-5734201

Karlstad den 22 december 2009
Krister Inde
Indenova AB

No comments:

Post a Comment