Sunday, October 10, 2010

Ett brev till Hillevi Engström

Sverige saknar möjligheter för funktionshindrade som har en anställning att få hjälp med att stanna kvar på jobbet. Då är det Försäkringskassan som ska gå in och se till att man får rehabilitering i samarbete med arbetsgivaren. Men var finns tillgängligheten till experthjälp? Vem kan en kommun, ett privat företag, en stiftelse eller vilken arbetsgivre som helst kontakta för att få snabba, varma och professionella insatser?

OM man är arbetslös finns det tjänstemän inom Arbetsförmedlingen, men om man har ett jobb - då kan man inte ringa dom.

Om man skulle vilja träffa den optiker som hjälpte till med läsglasögoen för att läsa tidningen hemma - det vill säga hon på syncentralen - då kan inte hon fixa samma eller andra till jobbet. Då får man gå till någon som ev. har lite intresse vid sidan av sin shoptiker-verksamhet.

Tudelningen mellan arbetslösa och anställda är så uppenbart märklig, att det är märkligt att ingen har ropat förut. Men då satt ju Littorin där, och han hade ingen mottagning. Det ska bli intressant att se om Hillevi Engström tar emot för att diskutera i de här termerna med en aktiv, professionellt lobbande handikapprörelse.

Jag tänker inte vänta och se. Läraren i Nacka vill ha de här insatserna nu, liksom många andra som är strandsatta.

Är det någon som inte håller med? Har jag fel?

Tacksam för svar.

"Besvärad värmlänning"

No comments:

Post a Comment